di 08 mrt. | QBUS CLUB

MY DARLING CLEMENTINE

Brits duo vertolkt op laatste schijf minder bekende Costello songs op bijzondere manier.
MY DARLING CLEMENTINE

Tijd en locatie

08 mrt. 2022 21:00 – 23:05
QBUS CLUB, Middelstegracht 123, Leiden

Over het evenement

De naam verwijst naar de western uit 1946 van John  Ford, hoewel het kan ook Oh Clementine, de antieke uit 1884  daterende folk traditional, zijn die Michael Weston King, Britse cowboy en bezielende frontman van The Good Sons inspireerde. Weston werkt al een tijdje aan zijn solowerk, zijn vrouw Lou Dalgleish, de andere helft van het duo vulde in de jaren negentig enkele langspelers jaren met dromerige pop.

Op gezamenlijk eerder opgezette projecten bliezen ze het genre van het hartverscheurende countryduet nieuw leven in naar het voorbeeld van tortelduifjes als George Jones en Tammy Wynette maar evenzeer Glen Campbell geflankeerd door Bobbie Gentry en uiteraard schatplichtig aan het wonderlijke tweespan Cash/Carter.

Het nieuwe album van MDC echter bevat twaalf covers van Elvis Costello en een nieuwe song. De covers van Costello verschenen dit jaar trouwens al eerder op drie EP ’s en zelfs op cassette. Weston King en Dalgliesh worden op dit album bijgestaan door een aantal door de wol geverfde muzikanten waaronder Steve Nieve, Costello’s trouwe toetsenist van The Attractions en The Imposters en leden van de begeleidingsband van Richard Hawley

Deel dit evenement