top of page

di 11 apr

|

Qbus Club

"HALL OF FAME" ELLIOTT BROOD "Canadese band die al meer dan 20 jaar puike altcountry maakt"

Entree: 12.50 euro (inclusief garderobe) Students: 10 (Plexus, aan zaal)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
"HALL OF FAME"   ELLIOTT BROOD    "Canadese band die al meer dan 20 jaar puike altcountry maakt"
"HALL OF FAME"   ELLIOTT BROOD    "Canadese band die al meer dan 20 jaar puike altcountry maakt"

Tijd en locatie

11 apr 2023, 21:00 – 23:20

Qbus Club, Middelstegracht 123, Leiden,

Over het evenement

Koop Tickets 

vvk: PLATO // 0642 96 71 77

Spotify

Elliott Brood is een driemanscountryband uit Canada met een alternatief rammelend randje. Het trio maakt lawaai voor zes en heeft maling aan muzikale hokjes. Want de banjo mag dan een belangrijke plaats innemen in het bandgeluid, Elliott Brood speelt net zo makkelijk folk, blues of rock. Zelf noemen ze hun muziek overigens ‘death country’, waarbij de term death vooral slaat op de onheilspellende teksten bij hun meestal vrolijk klinkende muziek. 

In 2006 brachten zij hun debuutplaat ‘Ambassador’. Het album ‘Days Into Years’ uit 2011 won een Juno award voor beste roots album dat jaar. Uit 2020 dateert  het zevende album ‘Keeper’, terwijl dit jaar de nieuwe schijf mag worden verwacht. 

Mark Sasso, Casey Laforet en Stephen Pitkin komen dinsdag 11 april naar Leiden om met hun opzwepende muziek een klein lichtje in de duisternis te brengen. 

“Het gebruik van electrische gitaren in de mix met de mandoline, de weldadige meerstemmige vocalen, piano en het hevig stampen van de voet creëert een spoun die de band ‘loud, heavy and rock ‘n’ roll’ noemt.” – OOR!

Kijk, luister & huiver :)

Deel dit evenement

Event Info: Events
bottom of page